Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Bestsellery
Hotele dla owadów
Hotele dla owadów
26,99 zł
szt.
Motyle dzienne Polski
Motyle dzienne Polski
45,89 zł
szt.
Ptaki - Wróblowe Europy część I
Ptaki - Wróblowe Europy część I
45,99 zł
szt.
Ptaki - Wróblowe Europy część II
Ptaki - Wróblowe Europy część II
39,99 zł
szt.
Płazy i gady - Fauna Polski
Płazy i gady - Fauna Polski
41,99 zł
szt.
Człowiek i Wszechświat
Człowiek i Wszechświat
36,99 zł
szt.
Naukowa Zabawa Kosmetyki
Naukowa Zabawa Kosmetyki
63,58 zł
szt.
Nowości
Asteriks Album 29 Róża i miecz
Asteriks Album 29 Róża i miecz
15,83 zł
szt.
Asteriks Album 35 Asteriks u Piktów
Asteriks Album 35 Asteriks u Piktów
15,83 zł
szt.
Trofea łowieckie
Trofea łowieckie
42,23 zł
szt.
A to Z of Unusual Creatures
A to Z of Unusual Creatures
24,45 zł
szt.
Magiczny piasek - Zestaw lodziarnia
Magiczny piasek - Zestaw lodziarnia
27,44 zł
szt.

Technik żywienia i usług gastronomicznych

BHP w branży gastronomicznej

BHP w branży gastronomicznej
BHP w branży gastronomicznej
Podręcznik omawia prawne regulacje dotyczące bezpieczeństwa i higieny pracy. Przedstawia fizjologiczny aspekt pracy. Dokładnie charakteryzuje ryzyko związane z praca w branży gastronomicznej. Omawia szkodliwość poszczególnych grup mikroorganizmów. Przedstawia zasady udzielania pierwszej pomocy. Szczegółowo omawia zagadnienia dotyczące bezpieczeństwa żywności, w tym przedstawia wnikliwą charakterystykę zagrożeń biologicznych. Prezentuje zasady organizacji stanowisk pracy i przestrzennego układu zakładu gastronomicznego. Omawia zasady higieny w trakcie całego procesu technologicznego w zakładzie gastronomicznym. Publikacja kładzie także nacisk na przepisy przeciwpożarowe i proekologiczne nastawienie w działalności zakładów gastronomicznych.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 39,01 zł
szt.

Działalność gospodarcza w gastronomii

Działalność gospodarcza w gastronomii
Działalność gospodarcza w gastronomii

Podręcznik do nauki podstaw działalności gospodarczej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu PDG w branży gastronomicznej. Niezbędny do opanowania umiejętności potrzebnych do podjęcia i prowadzenia działalności gospodarczej w sektorze gastronomicznym. Wiedza teoretyczna poparta jest licznymi przykładamii ćwiczeniami.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 42,37 zł
szt.

Obsługa klientów w gastronomii - Kwalifikacja T.15.3 ćwiczenia

Obsługa klientów w gastronomii - Kwalifikacja T.15.3 ćwiczenia
Obsługa klientów w gastronomii - Kwalifikacja T.15.3 ćwiczenia

Publikacja zawiera zadania i ćwiczenia skorelowane z podręcznikiem Usługi gastronomiczne, których zadaniem jest usystematyzowanie i utrwalenie wiedzy i umiejętności wchodzących w skład trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych).

Cena: 39,01 zł

Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 1

Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 1
Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 1
Podręcznik omawia zagadnienia zawarte w PKZ(T.c), czyli treści i umiejętności stanowiące podbudowę do kształcenia w zawodach: kucharz, technik żywienia i usług gastronomicznych. Publikacja krótko podsumowuje również informacje, które zostały opisane w opracowaniach dotyczących kwalifikacji T.6 i T.15, koncentruje się natomiast na kompetencjach ujętych przede wszystkim w efektach PKZ, takich jak racjonalna gospodarka surowcami i odpadami, rozpoznawanie instalacji i urządzeń w zakładach gastronomicznych, postępowanie zgodnie z instrukcjami obsługi. Podręcznik prezentuje przykładową dokumentację systemu HACCP stosowaną w zakładach gastronomicznych.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 39,01 zł
szt.

Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2

Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2
Podstawy gastronomii i technologii żywności Część 2
Podręcznik pomaga nabyć kompetencje wyszczególnione w Podstawie kształcenia w zawodach,czyli w umiejętnościach stanowiących podbudowę do kształcenia w zawodach: piekarz, cukiernik, wędliniarz, technik technologii żywności, technik przetwórstwa mleczarskiego, przetwórca ryb.
Znana i ceniona autorka w przystępnej formie przybliża przepisy obowiązujące w przemyśle spożywczym, szczególny nacisk kładąc na właściwe przygotowywanie receptur. Opisuje pożyteczne i szkodliwe działanie mikroorganizmów w przetwórstwie spożywczym, bardzo dokładnie omawia też temat bezpieczeństwa żywności.
Uczeń znajdzie tu również opisy maszyn i urządzeń stosowanych w gastronomii oraz kwestie związane z rysunkami technicznymi i schematami.
Wiele przykładów dokumentacji sanitarnej zgodnej z systemem HACCP pomaga opanować ten trudny, a zarazem ważny materiał.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 39,01 zł
szt.

Pracownia gastronomiczna Kwalifikacja T.6

Pracownia gastronomiczna Kwalifikacja T.6
Pracownia gastronomiczna Kwalifikacja T.6
Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z ćwiczeniami oraz zadaniami praktycznymi, które stanowią główny element publikacji.
Książka skłania uczniów do krytycznej oceny własnych umiejętności, kładzie także duży nacisk na sprawną pracę w parach lub w grupach. Stanowi cenne wsparcie dla nauczyciela w trakcie prowadzenia zajęć, a uczniowi ułatwia usystematyzowanie wiedzy oraz wykorzystanie informacji teoretycznych w praktyce, dzięki czemu skutecznie pomaga w szlifowaniu zawodowych umiejętności.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 44,65 zł
szt.

Pracownia obsługi klientów - Kwalifikacja T.15

Pracownia obsługi klientów - Kwalifikacja T.15
Pracownia obsługi klientów - Kwalifikacja T.15

Publikacja pomaga opanować praktyczne umiejętności w zakresie trzeciej części kwalifikacji T.15 (Planowanie i wykonywanie usług gastronomicznych). Każdy rozdział zawiera krótkie wprowadzenie, przypominające podstawowe wiadomości, i karty pracy z zadaniami i ćwiczeniami.

Cena: 44,65 zł

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów część 3

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów część 3
Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów część 3

Podręcznik do nauki zawodów kucharzoraz technik żywienia i usług gastronomicznychrealizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.6(Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności potrzebnych do właściwego korzystania z pomieszczeń, urządzeń i sprzętu do sporządzania i ekspedycji potraw i napojów. Wiedza teoretyczna wsparta jest licznymi przykładami, ćwiczeniami i kolorowymi ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej wykorzystania.

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 45,73 zł
szt.

Żywienie i usługi gastronomiczne cz VI

Żywienie i usługi gastronomiczne cz VI
Żywienie i usługi gastronomiczne cz VI
Żywienie i usługi gastronomiczne Cz. VI Zasady żywienia jest podręcznikiem przeznaczonym dla uczniów technikum kształcącego w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie: Kwalifikacja T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych

Wysyłka w: od 1 do 3 dni

Cena: 34,68 zł
szt.
  • nowość
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Click Shop | Hosting home.pl